Το Triumvirate ενάντια στους τεχνολογικούς γίγαντες είναι πλήρες: Ο Jonathan Kanter διορίστηκε επικεφαλής του τμήματος ανταγωνισμού

Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε το διορισμό του Jonathan Kanter ως επικεφαλής του τμήματος ανταγωνισμού στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο υποψήφιος ορίστηκε από τον ίδιο τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και έχει μια διαβόητη φήμη μεταξύ πολλών μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας.

Στην ψηφοφορία της Γερουσίας, ο Kanter εξελέγη με 68 ψήφους έναντι 29. Η υποψηφιότητά του υποστηρίχθηκε επίσης από εννέα πρώην στελέχη του τμήματος ανταγωνισμού. Αφού η Lina Khan διορίστηκε στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου και ο Tim Wu ως σύμβουλος τεχνολογίας και κανονισμού ανταγωνισμού στο υπουργικό συμβούλιο του Μπάιντεν, ο Kanter ήταν το χαμένο πιόνι. Και οι τρεις είναι φιλόδοξοι στα σχέδιά τους να μειώσουν δραστικά την απόλυτη δύναμη των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας.

Ο κατάλογος εργασίας σας για την Μπογκοτά
Μετά την απόκτηση του Νομικού πτυχίου από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, ο Kanter ξεκίνησε ως δικηγόρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου, της αμερικανικής αρχής ανταγωνισμού. Στη συνέχεια εντάχθηκε σε πολλά μεγάλα δικηγορικά γραφεία, με την Google να γίνει ο κύριος αντίπαλός του στην αγωγή. Είναι επίσης γνωστός ως διαβόητος κριτικός της μεγάλης τεχνολογίας (Facebook, Amazon, Google, Apple), οι οποίοι έχουν ένα είδος μονοπωλίου στο δικό τους markt.Nu ο Καντέρ εξελέγη, τόσο από τους Δημοκρατικούς όσο και από τους Ρεπουμπλικάνους, ως επικεφαλής του τμήματος ανταγωνισμού του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Και τα δύο πολιτικά κόμματα είχαν πρόσφατα πολλή κριτική για τη δύναμη και τη στάση των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας, οπότε ο διορισμός του Kanter είναι ένα μήνυμα ότι είναι σοβαροί.

Όχι μόνο
Ο Καντέρ βρίσκει ήδη μια συνομοσπονδία στη Λίνα Χαν, τον 32χρονο δικηγόρο που ορίστηκε από τον Πρόεδρο Μπάιντεν ως πρόεδρος της FTC. Είναι ένα από τα αγκάθια στο μάτι των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας εδώ και χρόνια και θέλει να χρησιμοποιήσει τη σημαντική θέση της για να κάνει πραγματικά κάτι για την απόλυτη δύναμη αυτών των Τεχνολογικών γίγαντες. Ο Tim Wu, ο νέος σύμβουλος του προέδρου σε θέματα τεχνολογίας και ανταγωνισμού, βρίσκεται επίσης στην ίδια πλευρά.

Για να ολοκληρώσει τον κύκλο, ο Kanter προετοιμάζει ήδη την πρώτη του υπόθεση εναντίον της Google, όλων των ανθρώπων. Η αμερικανική κυβέρνηση κατέθεσε αγωγή εναντίον της εταιρείας τεχνολογίας της Καλιφόρνιας τον περασμένο Οκτώβριο. Αυτό κάνει τώρα ό, τι μπορεί για να αποτρέψει τον διορισμό του κ. Kanter: θα ήταν πολύ κομματικός για να ηγηθεί μιας τόσο σημαντικής υπόθεσης.

Αυτή είναι ακριβώς η ίδια τακτική που χρησιμοποίησαν οι Amazon και Facebook νωρίτερα φέτος για να αντιταχθούν στο διορισμό της Lina Khan: δεν θα ήταν κατάλληλη για αυτή τη θέση, εν μέρει λόγω της κριτικής της για το Amazon. Η κριτική αυτών των εταιρειών δεν φαίνεται επαρκής για να διαταράξει και τους δύο από το γραφείο τους.αυτό είναι μόνο το σημάδι ότι θα φοβούνται τους αντιπάλους.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *