Το προϊόν της Apple έπεσε στο έδαφος και έσπασε; Οι χρήστες θα μπορούν πλέον να επισκευάζουν το iPhone και το Mac τους με επίσημα ανταλλακτικά

Η Apple ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα επισκευής καταναλωτών. Από το επόμενο έτος, οι χρήστες θα μπορούν να παραγγείλουν επίσημα ανταλλακτικά από την Apple για να επισκευάσουν το iPhone και το Mac τους.

Τα τελευταία χρόνια, η Apple έχει αντιταχθεί σταθερά σε οποιοδήποτε δικαίωμα επισκευής. Ενάντια σε όλες τις προσδοκίες, ωστόσο, η αμερικανική εταιρεία έχει πάρει μια στροφή και ανακοίνωσε την έναρξη ενός νέου προγράμματος επισκευής για τα άτομα.

Αυτή η τελευταία υπηρεσία, που ονομάζεται Self Service Repair, θα ξεκινήσει στις αρχές του 2022. Το πρόγραμμα θα επιτρέψει στα άτομα να επισκευάσουν το iPhone και το Mac τους, αποκτώντας επίσημα ανταλλακτικά από την Apple. Αυτό θα διευκολύνει τη διαδικασία επισκευής.

Οθόνη, μπαταρία και κάμερα
Το πρόγραμμα θα περιοριστεί αρχικά στις ΗΠΑ, αλλά θα ξεκινήσει σε άλλες χώρες αργότερα το 2022. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι μόνο τα iPhone 12 και 13 – και αργότερα τα Mac M1s – είναι επιλέξιμα για το πρόγραμμα.

Η προμήθεια ανταλλακτικών θα περιοριστεί επίσης αρχικά. Τα άτομα μπορούν να αγοράσουν μια νέα οθόνη, μια νέα μπαταρία ή μια νέα κάμερα από την Apple. Με το πέρασμα του χρόνου, νέες λειτουργίες θα προσφέρονται στον ιστότοπο. Θα υπάρχει επίσης ένα σύνολο εργαλείων προς πώληση έτσι ώστε οι DIYers να είναι καλά εξοπλισμένοι.

Τι γίνεται με τις τιμές;
Η προσπάθεια επισκευής μιας έξυπνης συσκευής όπως ένα iPhone ή ένα Mac δεν είναι ένα προφανές έργο. Κάποιοι μπορεί να μην θέλουν να αναλάβουν τον κίνδυνο. Αλλά άλλοι, οι οποίοι είναι πιο βολικοί και ίσως έχουν περισσότερες τεχνικές γνώσεις, μπορεί να μπουν στον πειρασμό από αυτή την υπηρεσία, η οποία θα πρέπει να είναι πιο αποδοτική από την επισκευή σε μια εγκεκριμένη από την Apple υπηρεσία.

Η εταιρεία που εδρεύει στην Καλιφόρνια ανέφερε ότι οι τιμές των ανταλλακτικών θα είναι οι ίδιες με αυτές των συνήθων συνεργατών της. Τα άτομα θα είναι έτσι σε θέση να εξοικονομήσουν χρήματα επισκευάζοντας τον δικό τους εξοπλισμό, αφού δεν θα πρέπει να πληρώσουν για τους μισθούς ενός τεχνικού. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς πρέπει να γίνει αυτό.

Και εδώ, η Apple είναι γενναιόδωρη, καθώς θα παρέχει την ίδια τεκμηρίωση όπως και για τους συνεργάτες επισκευής της. Αυτό θα εξηγήσει βήμα προς βήμα πώς πρέπει να επισκευαστεί ένα συγκεκριμένο προϊόν. Έτσι, τα άτομα δεν θα αφεθούν να φροντίσουν τον εαυτό τους να επισκευάσουν το smartphone ή το φορητό υπολογιστή τους.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *