Σε απευθείας σύνδεση μηχανή αναζήτησης εμπόρων κρίσιμη για την πίστη εμπορικών σημάτων

Οι καταναλωτές που διακόπτουν τις αναζητήσεις σε διαδικτυακούς εμπόρους λιανικής πώλησης μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές απώλειες. Όχι μόνο ο έμπορος βλέπει το εισόδημα από μια πιθανή πώληση να εξαφανίζεται, αλλά το εμπορικό σήμα του κινδυνεύει επίσης να καταστραφεί.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας μελέτης της Google Cloud και της Harris Poll, που βασίζεται σε έρευνα περισσότερων από δέκα χιλιάδων καταναλωτών στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, τη Βραζιλία, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ινδία, την Ιαπωνία και το Μεξικό.

Δημοφιλής
“Καθώς το μερίδιο των online πωλήσεων στον τομέα του λιανικού εμπορίου αυξάνεται, οι εμπλεκόμενες πλατφόρμες πρέπει να εγγυηθούν μια βέλτιστη προσφορά προκειμένου να βελτιστοποιήσουν τις πωλήσεις τους”, επισημαίνουν οι ερευνητές.

“Πρέπει επίσης να δοθεί μεγάλη προσοχή στους καταναλωτές που διακόπτουν τις αναζητήσεις. Σύμφωνα με τη μελέτη, μόνο οι έμποροι λιανικής πώλησης των ΗΠΑ χάνουν περισσότερα από 300 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, επειδή οι πελάτες έχουν αναλύσει τις αναζητήσεις.”

Η λειτουργία αναζήτησης εμφανίζεται στο 96% των ιστότοπων λιανικής πώλησης και είναι το εργαλείο που χρησιμοποιείται πιο συχνά στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Η λειτουργία αναζήτησης ενεργοποιείται περισσότερο από το μενού πλοήγησης, τη λειτουργία φίλτρου ή τις προσφορές στην αρχική σελίδα.

“Ωστόσο, η ποιότητα των αποτελεσμάτων αναζήτησης μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά από διάφορους δυσμενείς παράγοντες – όπως ορθογραφικά λάθη ή μακρά διαδικασία αναζήτησης”, επισημαίνουν οι ερευνητές. “Αυτό θα καταγραφεί ως αρνητική εμπειρία από τον αγοραστή.”

Σύμφωνα με την έκθεση, μια αναζήτηση για ένα συγκεκριμένο άρθρο θα εξαπλωθεί σε μέγιστο διάστημα δεκαπέντε λεπτών και έξι κλικ. Λιγότεροι από τους μισούς καταναλωτές ξοδεύουν έως και είκοσι λεπτά ψάχνοντας για ένα προϊόν.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι το 76% των αγοραστών παραδέχονται ότι ματαιώνουν τη σύνοδο στη σχετική πλατφόρμα μετά από μια αποτυχημένη αναζήτηση.

Η μελέτη αποκάλυψε επίσης ότι το 52% των καταναλωτών μετά από αυτή την αρνητική εμπειρία σταματά επίσης να αγοράζει άλλα προϊόντα στο ηλεκτρονικό καλάθι αγορών. Ταυτόχρονα, το 48% δήλωσε ότι θα αναζητήσει το εν λόγω άρθρο σε άλλο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Εμπορικό
“Ωστόσο, ο οικονομικός αντίκτυπος αυτών των καταστάσεων υπερβαίνει μια χαμένη ευκαιρία μετατροπής ή πωλήσεων”, προειδοποιούν οι ερευνητές. “Η μελέτη έδειξε ότι το 85% των καταναλωτών σε ένα εμπορικό σήμα, και μετά την αρνητική εμπειρία με τη μηχανή αναζήτησης, με διαφορετικό τρόπο. Αυτό σημαίνει ένα βαρύ πλήγμα για την εμπιστοσύνη της μάρκας.”

“Οι έμποροι λιανικής πώλησης γνωρίζουν ότι η διακοπή των αναζητήσεων μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εμπόδιο. Διαπιστώθηκε ότι το 88% των διαχειριστών καταστημάτων γνωρίζουν ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει πρόβλημα εδώ.”

Διαπιστώθηκε επίσης ότι το 90% των διαχειριστών μοιράστηκε τις ανησυχίες τους με την οργάνωσή τους, αλλά το 64% πρέπει να αναφέρει ότι η εταιρεία δεν έχει συγκεκριμένη λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αυτό μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στο εισόδημα του διαδικτυακού εμπόρου, καθώς το 69% των αγοραστών αναφέρουν ότι μια θετική εμπειρία αναζήτησης οδηγεί συχνά στην αγορά πρόσθετων αντικειμένων. Επιπλέον, μετά από μια θετική εμπειρία, το 99% δηλώνει ότι θα επιστρέψει στο ηλεκτρονικό κατάστημα τουλάχιστον μία φορά.

Η Google σημειώνει επίσης ότι το 97% των καταναλωτών πιστεύει ότι ένας φιλικός προς το χρήστη ιστότοπος αποτελεί σημαντικό πυλώνα της εξυπηρέτησης πελατών μιας μάρκας.

“Αυτή η πτυχή είναι ευρύτερη από την απλή αναζήτηση”, σημειώνουν οι ερευνητές. “Εξάλλου, υπάρχει και η οπτική έκκληση ενός ιστότοπου, η δυνατότητα ταξινόμησης περιεχομένου ή η πιθανότητα φιλτραρίσματος των αποτελεσμάτων αναζήτησης.”

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *