Πρώτον: η κρυπτογράφηση δανείζεται έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια χωρίς τραπεζική παρέμβαση

Η Alameda Research, μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές εταιρείες στο cryptomarket, παρακάμπτει τις τράπεζες και τα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να δανειστούν 1 δισεκατομμύριο δολάρια από τους συνομηλίκους της. Αυτό ανέφεραν οι Financial Times. Η Alameda θέλει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της, εισάγοντας το πρώτο κοινοπρακτικό δάνειο στο DeFi, το οικοσύστημα των Αποκεντρωμένων χρηματοοικονομικών εφαρμογών.Η Alameda, η εμπορική εταιρεία που ειδικεύεται στην αγορά και πώληση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, ανήκει στον πλουσιότερο 29χρονο στον κόσμο, Sam Bankman-Fried. Είναι ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της ανταλλαγής FTX και είναι ισχυρός υποστηρικτής των σταθερών νομισμάτων: κρυπτοσυχνότητα ή ψηφιακό νόμισμα με κλασικά νομίσματα, όπως δολάριο ή ευρώ, ως εξασφάλιση.

Ένα stablecoin όπως το Tether διευκολύνει το εμπόριο κρυπτογράφησης. Δεν χρειάζεται να λάβετε υπόψη τη μακροπρόθεσμη διαδικασία μετατροπής των κρυπτοσυχνοτήτων σε δολάρια – τελικά, οι τραπεζίτες που είναι επιφυλακτικοί για τη διευκόλυνση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες πάντα συνοφρυώνονται. Το Tether έχει την ίδια αξία με το δολάριο.

Σήμερα, η Alameda θα αξιοποιήσει τα συγκεντρωμένα κεφάλαια stablecoin που έχουν κατατεθεί από πέντε επενδυτές για το κοινοπρακτικό δάνειο ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων. Η συμφωνία θα πραγματοποιηθεί στην υποδομή blockchain που παρέχεται από το Marketplace Maple Finance. Αυτή θα είναι η πρώτη από μια σειρά αναλήψεων μετρητών που προγραμματίζονται να φθάσουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια κατά τη διάρκεια ενός έτους, με δανειστές όπως οι digital asset managers CoinShares και Abra.

Εξαιρούνται οι τράπεζες
Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με την έννοια του κοινοπρακτικού δανείου (ή κοινοπρακτικού δανείου): είναι ένα δάνειο που παραδοσιακά παρέχεται από μια ομάδα δανειστών και συντονίζεται μέσω μιας τράπεζας. Αλλά, όπως γνωρίζετε, ο κόσμος cryptocurrency είναι αποκεντρωμένη, έτσι δεν υπάρχει “μεσάζων.”

Η συμφωνία Alameda αποκλείει έτσι τις τράπεζες και άλλους μεσάζοντες από τη διευθέτηση της νέας χρηματοδότησης. Αντ ‘ αυτού, η εταιρεία θα δοκιμάσει την εφαρμογή της αγοράς DeFi, η οποία έχει εκραγεί σε μέγεθος τους τελευταίους 12 μήνες.

“Η ευελιξία που προέρχεται από μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα δανεισμού σε αλυσίδα όπως αυτή βοηθά την Alameda να προσαρμοστεί σε ένα ταχέως αναπτυσσόμενο τοπίο”, σημείωσε ο συν-διευθύνων Σύμβουλος της Alameda Sam Trabucco από τους Financial Times.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί σταθερά κέρματα για όλες τις εμπορικές δραστηριότητες. Σύμφωνα με την Trabucco, Η ΕΟΚΕ ελπίζει ότι μέσω άμεσων συναλλαγών με τους συνομηλίκους της, θα είναι σε θέση να έχει πρόσβαση στη χρηματοδότηση με φθηνότερο και ταχύτερο ρυθμό από ό, τι με τις τράπεζες.

DeFi
Η αγορά DeFi αυξήθηκε κατά 1.700% πέρυσι σε συνολική αξία 247 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κλειδωμένη σε προ-προγραμματισμένες έξυπνες συμβάσεις. Αυτό μαθαίνει νέα έρευνα από την εταιρεία δεδομένων Elliptic. Οι όγκοι συναλλαγών σε αποκεντρωμένα χρηματιστήρια παρουσίασαν παρόμοια ανάπτυξη με πάνω από 300 δισεκατομμύρια δολάρια σε συναλλαγές ανά μήνα.

Αλλά λόγω της ταχείας ανάπτυξης, οι αμυχές και η κλοπή έχουν επίσης εκτοξευθεί. Οι επενδυτές έχουν χάσει περισσότερα από 10, 5 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος λόγω κλοπής και απάτης στις αγορές DeFi. Το 2020, οι απώλειες αυτές ανήλθαν σε 1, 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *