Πολύ πριν από τη διαφημιστική εκστρατεία του Rivian, ο Warren Buffet πέτυχε απόδοση 3.000% χάρη σε μια επένδυση σε έναν άλλο κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Οι τρέχουσες επιτυχίες της Rivian, της Lucid Motors και του μακροχρόνιου Tesla οδηγούν τον ενθουσιασμό των επενδυτών για μια βιομηχανία που βρίσκεται στη λαβή του FOMO. Το Oracle της Omaha δεν είναι γνωστό για την παρακολούθηση των hypes, αλλά έθεσε επίσης τα βλέμματά του σε έναν κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων πριν από περισσότερα από 10 χρόνια.

BYD
Η BYD είναι Κινέζος κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η επενδυτική εταιρεία του κορυφαίου επενδυτή Warren Buffet αγόρασε 225 εκατομμύρια μετοχές της BYD για 232 εκατομμύρια δολάρια. Σήμερα, η αξία αυτού του πακέτου μετοχών είναι 7, 9 δισ. Αυτή είναι μια απόδοση πάνω από 3.000 τοις εκατό.

Η BYD πώλησε 183.000 ηλεκτρικά οχήματα φέτος. Αυτό είναι μια αύξηση 294 τοις εκατό.Νιο
Ο BYD δεν είναι ο μόνος παραγωγός που έχει τον άνεμο στα πανιά. Το Yahoo Finance αναφέρει επίσης το NIO, το οποίο μέχρι στιγμής έχει παραδώσει 145.000 ηλεκτρικά οχήματα το 2021. Το απόθεμα είχε τα σκαμπανεβάσματα του, αλλά εξακολουθεί να είναι πολλά υποσχόμενο. Πήγε από $ 10 το περασμένο καλοκαίρι σε $ 60 στην αρχή του έτους. Το σημερινό ποσοστό είναι περίπου 40 δολάρια.

Xpeng
Το ίδιο ισχύει και για τον κινέζο κατασκευαστή XPeng, ο οποίος διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ. Η τιμή των μετοχών αυξήθηκε από 15 δολάρια το περασμένο καλοκαίρι, όταν εισήχθη για πρώτη φορά στα 50 δολάρια. Αυτή η εταιρεία ήταν επίσης σε θέση να πουλήσει αυτοκίνητα. Η Xpeng πώλησε 17.398 ηλεκτρικά αυτοκίνητα το δεύτερο τρίμηνο του 2021, 439% περισσότερο από το προηγούμενο έτος.

BYD, NIO, XPeng, τρεις μετοχές που εξακολουθούν να πετούν κάτω από το ραντάρ στη Wall Street, αλλά έχουν αρχίσει να παράγουν αυτοκίνητα. Αυτό δεν συμβαίνει με τους κινητήρες Rivian και Lucid, για παράδειγμα.

Για ορισμένους αναλυτές, τα κέρδη των τιμών της Rivian και της Lucid αποτελούν ένδειξη μιας ανθυγιεινής χρηματιστηριακής αγοράς.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *