Η ING κόβει το δίκτυο γραφείων το επόμενο έτος

Η Bank ING θέλει επίσης να μειώσει το δίκτυο καταστημάτων της το επόμενο έτος. Αυτό γράφει ο time στην ιστοσελίδα του και την είδηση επιβεβαιώνει η εκπρόσωπος της Τράπεζας. Η λειτουργία δεν θα συνοδεύεται από απώλειες θέσεων εργασίας, ακούγεται. Παρ ‘ όλα αυτά, τα συνδικάτα αντιδρούν με ανησυχία.

Συγκεκριμένα, η ING δήλωσε την Πέμπτη σε συμβούλιο εργαζομένων την πρόθεση να μετακινηθεί από 405 υποκαταστήματα τραπεζών στο τέλος του τρέχοντος έτους σε περίπου 350 μέχρι το τέλος του 2022. Συγκεκριμένα, θα υπάρξουν περικοπές στα δικά μας, λεγόμενα “καταστατικά” γραφεία. Υπάρχουν τώρα 94 από αυτούς και περίπου 50 θα παραμείνουν στο τέλος του επόμενου έτους. Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν και πόσα ανεξάρτητα γραφεία θα εξαφανιστούν.

Επίσης, η εκπρόσωπος Safia Yachou δεν είναι σε θέση να μας πει τίποτα για τις ακριβείς τοποθεσίες. “Αυτό είναι το αντικείμενο περαιτέρω διαπραγματεύσεων με τους κοινωνικούς εταίρους”, λέει. Περίπου 150 άτομα εργάζονται στα επηρεαζόμενα γραφεία. Θα μπορούσαν να εργαστούν αλλού μέσα στην ομάδα, λέει ο Yachou. “Δεν αναμένονται απώλειες θέσεων εργασίας.”

Ως εξήγηση για τον επανασχεδιασμό του τοπίου γραφείου. η εκπρόσωπος αναφέρεται στην ακόμα μεταβαλλόμενη συμπεριφορά των πελατών. Η Βελγική τράπεζα είναι όλο και πιο ψηφιακή και απομακρυσμένη. “Επιπλέον, στοχεύουμε επίσης σε μεγαλύτερα γραφεία, προκειμένου να παρέχουμε περισσότερη τεχνογνωσία.”Αυτή είναι μια ακόμη διαδικασία κλαδέματος”
Η ανακοίνωση της Πέμπτης ήρθε ως έκπληξη για τα συνδικάτα, λέει ο Maarten Dedeyne της ACLVB. Ο συνδικαλιστής επισημαίνει ότι πρόκειται για μια οιονεί μείωση κατά το ήμισυ των καταστατικών γραφείων της Τράπεζας. “Αυτή είναι η πολλοστή λειτουργία κλαδέματος, μετά από εκείνη των προηγούμενων ετών”, ακούγεται. Ακόμη και αν η διοίκηση υποσχεθεί ότι οι εργαζόμενοι που επηρεάζονται θα προσφερθούν σε άλλη θέση εργασίας, σύμφωνα με τον Dedeyne, αυτό δημιουργεί και πάλι αβεβαιότητα για τους εμπλεκόμενους. “Ακόμα μια διαδικασία αναδιάταξης, που είναι αγχωτική ούτως ή άλλως”, ακούγεται.

Ο Φιλελεύθερος συνδικαλιστής επισημαίνει ότι η ING εργάζεται για μια μελλοντική στρατηγική με το horizon 2024. “Θέλουμε λοιπόν σαφήνεια για τα επόμενα χρόνια και κοιτάμε πέρα από το τέλος του 2022, όπως μας παρουσιάζει τώρα η διοίκηση. Φοβάμαι ότι θα υπάρξουν περισσότερα κύματα κλεισίματος.”Σύμφωνα με τον Dedeyne, τα συνδικάτα μόλις έλαβαν απάντηση στις ερωτήσεις τους στο συμβούλιο εργαζομένων την Πέμπτη και άφησαν τη συνάντηση θυμωμένη.

Η ING, από την πλευρά της, τονίζει ότι τα γραφεία θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο τα επόμενα χρόνια. Η βασική αρχή παραμένει ότι οι πελάτες έχουν πρόσβαση σε φυσική βοήθεια και υποστήριξη μέσω ενός γραφείου”.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *