Η Apple εργάζεται σε έξυπνα κοσμήματα για ανθρώπους και ζώα

Με το Apple Watch και τα ασύρματα ApplePods, ο τεχνολογικός γίγαντας από το Cupertino έχει ήδη δύο τύπους” φορητών ” έξυπνων αντικειμένων. Σε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκε πρόσφατα στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Apple υπαινίχθηκε ποιες είναι οι ιδέες της για το μέλλον: κοσμήματα που συνδέονται. Ένα νέο βήμα σε εικονικούς κόσμους;

Το Apple Insider, ένας ιστότοπος που, όπως υποδηλώνει το όνομά του, παρέχει πληροφορίες για όλες τις ειδήσεις σχετικά με το εμπορικό σήμα της Apple, έχει εντοπίσει την κατάθεση νέου διπλώματος ευρεσιτεχνίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ονομάζεται “Φορητοί βρόχοι με ενσωματωμένα κυκλώματα” και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα πιθανών εφαρμογών.

“Οι ηλεκτρονικές συσκευές μπορούν να φορεθούν στο σώμα ενός χρήστη ή να συνδεθούν με ένα αντικείμενο”, λέει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. “Για παράδειγμα, μια ηλεκτρονική συσκευή μπορεί να έχει σχήμα βρόχου, ζώνης ή χορδής που μπορεί να συνδεθεί με ένα άτομο, ζώο ή αντικείμενο με διαφορετικούς τρόπους.”

“Οι ηλεκτρονικές συσκευές μπορούν να φορεθούν γύρω από τον καρπό ή το λαιμό του χρήστη”, συνεχίζει το κείμενο.Πολλαπλές λειτουργίες
Η Apple εξηγεί ότι αυτά τα αντικείμενα “μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με το άτομο ή το αντικείμενο στο οποίο είναι συνδεδεμένη η ηλεκτρονική συσκευή.”

Ειδικότερα, αφορά “πληροφορίες τοποθεσίας, πληροφορίες δραστηριότητας, πληροφορίες ταυτοποίησης, ιατρικές ή βιομετρικές πληροφορίες”. Επιπλέον, η ίδια συσκευή “μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δώσει μια έξοδο χρήστη (απτική έξοδο, έξοδο ήχου ή/και οπτική έξοδο).

Οι συσκευές μπορούν επίσης να “αποθηκεύουν δεδομένα αναγνώρισης σχετικά με το άτομο ή το αντικείμενο”ή”αποθηκεύουν μηνύματα για έναν χρήστη”.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;
Με αυτές τις μάλλον τεχνικές περιγραφές, υπάρχει κάποια εξήγηση. Είναι σαφές ότι η Apple μιλάει για κοσμήματα, κυρίως περιδέραια και βραχιόλια. Αλλά και μικρά καθημερινά αντικείμενα όπως μπρελόκ. Όλα ασύρματα συνδεδεμένα και ” έξυπνα.”Όπως και το Apple Watch, αυτά τα συνδεδεμένα αντικείμενα θα μπορούσαν να μοιράζονται ορισμένα δεδομένα υγείας μαζί σας (για παράδειγμα, τον καρδιακό ρυθμό ή το οξυγόνο του αίματος), να σας επιτρέπουν να πραγματοποιείτε κλήσεις ή να στέλνετε μηνύματα ή να ακούτε μουσική.

Επιπλέον, πρέπει να προστεθούν νέες λειτουργίες. Η Apple υποδεικνύει ότι αυτά τα αντικείμενα μπορούν να χρησιμοποιηθούν “ως άγκυρα ή οπτικός δείκτης σε ένα σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας ή εικονικής πραγματικότητας.”

“Για παράδειγμα, ένας χρήστης μπορεί να κάνει μια χειρονομία πάνω από το κεφάλι του, όπως μια χειρονομία αριστερού χεριού για να μετακινήσει το οπτικό περιεχόμενο προς τα αριστερά”, απεικονίζει η Apple. “Ένα άλλο παράδειγμα είναι ότι ένας χρήστης μπορεί να επιλέξει ένα οπτικό στοιχείο στο οπτικό του πεδίο πατώντας αυτό το στοιχείο.”

Τέτοια αντικείμενα μπορούν να μας βοηθήσουν πολύ σε έναν εικονικό κόσμο, παρόμοιο με το metaverse του Meta. Για παράδειγμα, με ένα απλό συνδεδεμένο βραχιόλι, το σύστημα θα μπορούσε να αναγνωρίσει τις κινήσεις των χεριών μας χωρίς να χρειάζεται να φορούν συγκεκριμένα γάντια.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *