Η πιο ακριβή ευρυζωνική σύνδεση στον κόσμο βρίσκεται στην Ανατολική Αφρική

Πουθενά στον κόσμο η ευρυζωνική πρόσβαση δεν χρεώνεται περισσότερο από ό, τι στην Αιθιοπία. Τα υψηλότερα ποσοστά φαίνεται να καταβάλλονται κυρίως στη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Αυτό αποδεικνύεται από μια έκθεση της πλατφόρμας CompareTheMarket, η οποία βασίζεται σε ανάλυση του κόστους ευρυζωνικών συνδέσεων σε 110 χώρες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η Ανατολική Ευρώπη, από την άλλη πλευρά, φαίνεται να προσφέρει ευρυζωνική πρόσβαση σε χαμηλές τιμές. Το Βέλγιο δεν είναι απλώς μεταξύ των είκοσι πιο ακριβών ευρυζωνικών χωρών στον κόσμο.

Μεγάλο κενό
Στην Αιθιοπία, σύμφωνα με τη μελέτη, η ευρυζωνική πρόσβαση θα πρέπει να παρέχεται με μηνιαίο επιτόκιο 363, 99 ευρώ. Έτσι, είναι η αφρικανική χώρα με την άκρη της πιο ακριβής ευρυζωνικότητας στο wereld.De Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-βρίσκονται στη δεύτερη θέση με καθαρή χρέωση 84,84 ευρώ, ακολουθούμενη από το Κατάρ (76,68€), τη Ζιμπάμπουε (68,93€) στο Ομάν (65,32€).

Την υπόλοιπη δεκάδα αποτελείται από Ονδούρα (65.09 ευρώ), Σαουδική Αραβία (59.88 Ευρώ), η Ισλανδία (58.80 ευρώ), οι ηπα (56.79 ευρώ) και η Γουατεμάλα (55.56 ευρώ).

Στο κάτω μέρος, ωστόσο, είναι η Ουκρανία με τιμή 5,22 ευρώ το μήνα. Η χώρα της Ανατολικής Ευρώπης προηγείται από την Ινδία (€8.84), τη Μολδαβία (€8.67), τη Ρουμανία (€7.46) και τη Ρωσία (€5.94).

Σε αυτές τις χαμηλότερες περιοχές, πολλές χώρες από την Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη-όπως η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Λιθουανία, η Λευκορωσία, η Βουλγαρία ή το Καζακστάν-φαίνεται να βρίσκονται.

Βασικές υπηρεσίες
Το Βέλγιο κατατάσσεται στην 22η θέση με κόστος 47, 21 ευρώ το μήνα. Η χώρα βαθμολογείται καλύτερα από το Λουξεμβούργο (52,03 ευρώ), αλλά χειρότερη από τις Κάτω Χώρες (39,61 ευρώ), το Ηνωμένο Βασίλειο (36,65 ευρώ), τη Γερμανία (32,87 ευρώ) και τη Γαλλία (28,31 ευρώ).

Η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU) τονίζει ότι η ποιότητα της ευρυζωνικότητας μπορεί να βοηθήσει τις κυβερνήσεις να μετριάσουν τον αντίκτυπο της κρίσης του κοροναϊού.

“Η ποιότητα και η διαθεσιμότητα των τοπικών, εθνικών και περιφερειακών ευρυζωνικών συνδέσεων είναι μια κρίσιμη βάση που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι χώρες για να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις”, οδηγεί ο οργανισμός.

“Εξάλλου, το ξέσπασμα της κρίσης του κοροναϊού έχει δείξει πώς η πληροφορική και η επικοινωνία μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινή ζωή, ενώ μια λανθασμένη ή ανύπαρκτη ψηφιακή υποδομή μπορεί να στερήσει από τις κοινότητες βασικές υπηρεσίες.”

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *